Da li je to nevaspitanje ili?

Dragi moji,

Izvinjavam se što o ovome pišem malo kasnije tj. što priča nije sveža (nedostatak vremena), hvala unapred na razumevanju. Hladan dan, sneg ne prestaje da pada, 17h popodne. Vraćam se sa posla, prilično umorna, odlazim u obližnji market da kupim namirnice za taj dan. Šetam se između rafova, čujem dreku. Okrećem se i imam šta da vidim. Čovek koji ima 65+ viče i iživljava se nad mučenom radnicom. Nipodaštava je, vređa, kao navodno niko nije očistio sneg ispred radnje. Bacim pogled, plato ispred radnje se blista!!! Nigde nije bilo snega!!! Ali zato je najbitnije da je čovek napao radnicu koja je tu došla ni ona ne zna kad, radi, nije stala ceo dan a on još kao šlag na tortu dodaje:"Ležite na parama, nećete da očistite sneg!" Ženi koja radi za bednih, jadnih 25 000 dinara reći da leži na parama??!!! Pa dragi moj penzioneru stidi se svoje sebičnosti i bezobrazluka!!! Pre nego izvređate nekoga, zastanite, razmislite, stavite se na njegovo mesto. Ne osuđujte na prvu loptu. Ta sirota žena nije ispijala kafe, niti sedela nego radila!!! Pomislite da li možda u toj radnji treba još radnika ali gazda ne želi da zaposli još ljudi jer jedan čovek može da radi za troje? Da li joj je propala kičma? Setite se da nisu svi imali sreće da žive "vesele sedamdesete"(Tito je odavno umro, podsećanja radi.)

PS. Čula sam u jednom filmu: "Is*enjam se ja na to vaše poštenje i na celu tu vašu poštenu generaciju!!!" 

 


Nova godina

Dragi moji,

Ovom prilikom hoću da svima poželim sve najlepše u 2018. godini! Neka nam svima bude bolja od one stare!

Sada kad se novogodišnja euforija malo stišala postavila bih pitanje...zašto pravimo toliku euforiju od jedne večeri? Umesto da se bar u ovim danima praznika ponašamo ljubaznije, da se volimo, oprostimo, budemo empatični mi smo nestrpljivi, ljuti, previše žurimo, kao da će nam sve pobeći! Budimo ljudi! Ne dozvolimo da nas ponese potrošačka zaslepljenost. Kupićete poklone, nećete ostati gladni...ne brinite...pa bar su se srpski privatnici za to pobrinuli! Već od  02.01. sve radi po standardnom radnom vremenu, zato polako dragi moji, valja nekad i usporiti!

Još jednom svima želim uspešnu 2018. godinu! Puno zdravlja, ljubavi i sreće!

 


Mama u Beogradu

Dragi moji,

 Ne znam da li će ovo biti dobro ali ništa me ne košta da pokušam, zar ne? Nisam mnogo vična sa rečima ali polako, ima se vremena za učiti, mlada sam Wink Pre nego što sam počela sa blogom razmišljala sam o čemu pisati? I odlučila sam...pisaću o svemu što mi je na duši, na kraju iskrenost je ono što se najviše ceni. Pustiću da me reči spontano vode. Za početak, red je da se predstavim- ja sam farmaceut po opredeljenju a umetnik po ubeđenju, imam 28 godina, čoveka koga volim i koji mene voli (mlađi je od mene 5 godina a zreliji :D).Inspiraciju za pisanje nije teško naći. Dovoljno je da se okreneš oko sebe, oslušneš okolinu i eto reči. 

Moj život se deli na dva dela. Pre upoznavanja Dragog i posle. Ukratko o onome pre...škola, fakultet, i opet ponovo. Poenta života-biti dobra ćerka i ne obrukati familiju. To tako krene...a onda ih na to navikneš.

Drugu polovinu čini on. I lepo je. Baš, baš. Međutim, šta se dešava ako mama i dalje želi dobru ćerku a ona je previše odrasla za to? Dešava se katastrofa! 

Znam da roditelji žele sve najbolje za njihove mezimce, ali da li nekada u tome preteraju? Da, preteraju i to mnogo. Ta se briga polako pretvori u mešanje u život što nikako nije dobro i frustrira.

Kada je pravi trenutak reći "Hvala, ali ja sada moram da idem."?

Do svoje 26. godine živela sam sa roditeljima, a onda je došlo vreme da se pokupe stvari. E, tu kreće haos. Zašto, kako? A onda kad se desi "Kad ćeš da dođeš, zašto nisi?

Savet za sve je ne dozvoliti da vas pokoleba jer ste u suprotnom nagrabusili! Mame jesu dobre, ali nekada im se prosto mora postaviti granica i nemojte misliti da ste loši ako se borite za svoju privatnost.

Da vam kažem za kraj, to su tipična SRPSKA POSLA!